Informatie

In 1973 Behaalde Kees Ketelaars zijn diploma aan de opleiding voor goud– en zilversmid in Schoonhoven. Als hoofd van het atelier begeleide hij stagiaires van de Vakschool Schoonhoven. In de avonduren voltooide hij de havo en studeerde daarna aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Kees studeerde af in de vakken 2- en 3-dimensionale vormgeving. Twee jaar later volgde hij een cursus bronsgieten aan de TU Eindhoven en een tweetal korte post HBO studies: Wat is het Post-modernisme? en Modeltekenen. Daarna vestigde hij zich als zelfstandig edelsmid en beeldend kunstenaar.

Nu beheren Kees en Ineke Ketelaars samen atelier Kees Ketelaars in Moergestel. Al 20 jaar. Hier maken we sieraden, sculpturen en schilderijen. Vrij werk en in opdracht. Voor gemeenten, verenigingen, gildes, instellingen en particulieren. We ontwerpen en vervaardigen van gildezilver voor Brabantse, Limburgse en Belgische gilden. Voor basisscholen organiseren wij kortlopende kunstprojecten. Ook zijn we mede-organisator en deelnemer aan atelier- en kunstroute Oisterwijk. We houden regelmatig exposities en open dagen en nemen deel aan diverse kunstroutes en projecten.

Sieraden


In onze eigen herkenbare stijl vervaardigen wij sieraden van diverse metalen, andere materialen en edelstenen. Verder verzorgen wij alle voorkomende reparaties en restauraties aan sieraden. Ook voor originele trouwringen, geboorte- en rouwsieraden kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u mooie voorbeelden laten zien. Het is natuurlijk ook mogelijk om uw eigen ontwerp door ons uit te laten voeren.

Werk in opdracht


Brons, grafmonumentDit zijn bijvoorbeeld een ambtsketen, gemeentelijke erepenningen en grafmonumenten. Een groot werk in opdracht van de gemeente Moergestel naar aanleiding van de gemeentelijke herindeling en het monument voor de ongedoopte kinderen in opdracht van Parochie St Jans Onthoofding. Onder opdrachten treft u meer voorbeelden.

Tweedimensionaal


Z.T. Schilderijen en tekeningen. Op een enkele opdracht na is dit allemaal vrij werk. Een combinatie van abstract en figuratief . Op een vrije manier is er omgegaan met het begrip “landschap”. Enkele werken zijn in het atelier te bezichtigen. Prijzen op aanvraag.

Het vrije werk


vierpoter Kleine sculpturen, schilderijen, sieraden zijn als het werk niet ergens geëxposeerd wordt te bekijken in het atelier. Prijzen op aanvraag. Alles wordt zonder tussenpersoon verkocht. Rechtstreeks bij de kunstenaar.